Ivo Pospíšil
19. března 2016 • 15:00

Je to prostě MAZEC, řekla po triumfu se slzami v očích Soukalová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Být do devátého místa se jí před závodem zdálo jako nesplnitelný úkol. Gabriela Soukalová ale ve stíhačce na 10 kilometrů útočila na vítězství a konečné čtvrté místo jí s přehledem stačilo k tomu, aby jako druhá Češka v historii získala velký křišťálový globus pro celkovou vítězku Světového poháru. „Je to prostě mazec,“ vykládala pak v cíli s očima lesklýma slzami štěstí.



Když měla Gabriela Soukalová popsat svoji radost z triumfu v SP, roztahovala ruce do šířky. „Asi nevyčíslitelná,“ usmívala se. „Nejsem schopná to slovy popsat, je to bomba, vždy jsem o něčem takovém snila,“ popisovala první pocity.

„Dneska to kluci před závodem počítali a říkali, stačí ti, když jednou budeš do devátého místa… A i když jsem chtěla vyhrát, tak v tu chvíli mi to přišlo jako něco nesplnitelného,“ přiznala Soukalová. „Takže když už jsem tady před cílem věděla, že budu asi do pátého místa… Není nic víc. Mám asi ještě větší radost než po zisku olympijských medailí,“ zářila česká vládkyně sezony.

Gabriela Soukalová se raduje s křišťálovým globusem za vítězství ve stíhacích závodech SP
Gabriela Soukalová se raduje s křišťálovým globusem za vítězství ve stíhacích závodech SP

Soukalová se celý závod držela v popředí, na poslední střelbě byla první spolu s Marií Dorinovou Habertovou, která ji teoreticky jako poslední mohla v čele SP ohrozit. „V posledním kole to byla hrozná mela, střídaly jsme se tam čtyři a nevěděla jsem, jestli za námi ještě někdo je,“ popisovala šestadvacetiletá závodnice.

„Chtěla jsem využít toho momentu, kdy se do prvního stoupání po střelnici nacpala Kaisa (Mäkäräinenová) a začala nám ujíždět. Věřila jsem, že chytnu chuť za ní viset, ale ty holky se za mnou držely zuby nehty a nedaly mi ani metr, takže jsem je odtáhla velký kus tratě a v závěru jsem na to neměla síly,“ uvedla k dramatickému finiši, ve kterém dojela čtvrtá.

„Myslím, že jsem to ale udělala dobře, protože přeci jen když je tam víc lidí, tak si stoupají na hole, na lyže a může dojít k nějaké kolizi. Snažila jsem se to jet podle sebe,“ dodala spokojeně. Tohle čtvrté místo pro ni totiž bylo nejsladší v sezoně.

„Snad jsem i lidem u televize udělala radost a sdílí to se mnou, protože bych jim přála, aby cítili to, co teď cítím já,“ uzavřela Soukalová svůj první rozhovor coby celková vítězka Světového poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud