Tereza Janovská
18. března 2016 • 21:22

Redaktor Sportu vyhrál debut v MMA: Překročil jsem vlastní stín

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půlroční dril skončil. Redaktor deníku Sport František Prachař se v rámci výzvy připravoval šest měsíců na svůj první amatérský zápas v MMA. Do ringu se postavil jako předzápas galavečera Heroes Gate 16. A dřina se vyplatila! Zápas zvládl Prachař na jedničku, jeho soupeř ve třetím kole nevydržel škrcení a duel odklepal. "Překročil jsem svůj vlastní stín," zářil po výhře šťastný Prachař.



Každý zvládne dosáhnout svých cílů. Přesně to je hlavní myšlenka aplikace Superlife. V jejím rámci se František Prachař připravoval na svůj debut v MMA. A ukázal, že vše lze dotáhnout do úspěšného konce. První amatérský zápas totiž vyhrál ještě před limitem: dvaadvacetiletého studenta z Brna Štěpána Kaděru ve třetím kole donutil na zemi zápas vzdát. "Byl jsem hodně nervózní. Na té zemi jsem zpočátku vůbec nevěděl, co mám dělat. Když to odplácal, tak jsem byl nejdřív hodně zmatený," přiznal redaktor.

"Já jsem byl úplně mimo, vůbec nevím, co se tam dělo. Během zápasu jsem se ale dostal do klidu. Řekl jsem si totiž, že ten kluk neumí nic víc, než s čím jsem se už setkal v Penta gymu. Většina kluků, se kterými jsem trénoval, byla na vyšší úrovni. To jsem ale nevěděl, vypadal hrozivě a pořád se připravoval, že mě zadní rukou sestřelí," dodal.

Svůj první zápas vyhrál. Bude ale v MMA pokračovat? "Myslím si, že jsou přede mnou další výzvy. Sám uvidím, kam mě to posune," řekl. Jeho trenér Daniel Barták však doufá, že si konec ještě rozmyslí. "Byly to nervy. V zápase bylo spoustu chyb, hlavně na konci na zemi začal hodně zmatkovat, ale byl to amatérský duel. Doufám, že si dá Franta ještě jeden, aby viděl ten rozdíl."

Redaktor Sportu vyhrál debut v MMA: Překročil jsem vlastní stín
Video se připravuje ...

Radost z jeho rozhodnutí má však otec František Prachař starší: "Já tyhle sporty nevyznávám. Když se táta dívá, jak se jeho kluk pere v ringu, tak ho to nemůže těšit," tvrdil. A je na svého syna pyšný? "Určitě. Jako každý táta, když se jeho synovi něco podaří," dodal s úsměvem.

A co na prohraný zápas říká soupeř Kaděra? "Z té porážky se nepo*eru. Nechci se vymlouvat, že jsem to vzal 14 dní před zápasem... Bylo vidět, že má lepší fyzičku, na tu mě určitě dostal, protože v síle jsem byl lepší já," prohlásil sebevědomě.

Redaktor Sportu tím nastartoval projekt Superlife, který čtenáře vede k tomu, aby si v životě kladli výzvy a pracovali na jejich plnění. "Já doufám, že když lidi uvidí, že jsme to zvládl i já, tak přijmou výzvu i oni," burcoval.

Redaktor deníku Sport František Prachař škrtí svého soupeře v zápase MMA
Redaktor deníku Sport František Prachař škrtí svého soupeře v zápase MMA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud